Hoe werkt het?

1
Ico 003

Kies een project

Welk project moet volgens jou van start gaan en waar wil je aan bijdragen? Door een groter publiek te bereiken, te boeien en te betrekken, kunnen projecten sneller voor en door de markt gerealiseerd worden.

2
Ico 004

Draag bij

Voor de uitvoering van projecten is financiering nodig. Wanneer meerdere partijen bijdragen, kunnen we het samen mogelijk maken.

3
Ico 005

Kies een reward en betrokkenheid

Elk project heeft de keuze uit diverse rewards. Bepaal zelf je mate van betrokkenheid en kies een reward.

4
Ico 006

Financiëring behaald van 100% of meer

Het project start bij 100% financiering. Deelnemers worden automatisch geïnformeerd over de start en wat er gebeurt indien er extra financiering binnenkomt.

Ico 007

Minder dan 100% Financiëring?

Er wordt besloten of het project wel of niet start. Indien het project wel start, wordt iedereen geïnformeerd over eventuele projectwijzigingen. Mocht het project niet starten, dan ontvang je jouw betaalde bijdrage terug.

Wat is NENCrowd?

NENCrowd, het crowdfunding platform van NEN, is erop gericht om een groter publiek te bereiken, te boeien en te betrekken bij projecten die het belangrijk vindt. Het platform biedt geïnteresseerden een manier om hun betrokkenheid en financiële bijdrage aan NEN-projecten op maat af te stemmen, en afhankelijk van het soort project ook hun mate van invloed. Zo wil NEN een breder publiek stimuleren om mee te werken aan en/of kennis te delen in projecten. Uiteraard zijn ideeën voor nieuwe projecten welkom, deze kunnen – eventueel in samenwerking met de initiatiefnemer(s) – op het platform worden geplaatst. 

Projecten

NENCrowd biedt de mogelijkheid om de behoefte aan een product of dienst vooraf te peilen en dit transparant te delen met geïnteresseerden. De diversiteit aan mogelijke projecten is groot: het opstellen van normen, participeren in kennisnetwerken, het ontwikkelen van normtoepassingsproducten, vertalingen van normen en meer! Geïnteresseerden kiezen zelf hun rewards. De rewards verschillen per project en kunnen onder andere bestaan uit een informatieabonnement, deelname aan de projectontwikkeling of een kennisplatform, de pre-sale van een product/dienst of sponsoring. 

Door gebruik te maken van social media worden projecten kenbaar gemaakt aan een breder publiek en ontstaat er een goed beeld van de behoefte aan bepaalde projecten. Als alle financiering rond is en voldoende partijen betrokken zijn, gaan projecten van start. Mocht dit niet lukken, dan stort NEN de bedragen terug (zie ‘Hoe werkt het?’). Ook nieuw is de online afhandeling van deelname en de financiering: wel zo efficiënt! 

Waarom meedoen met NENCrowd?

  • Betrokkenheid - Je kiest zelf een project uit waaraan je bijdraagt. Zo kun je een directe inbreng leveren en de kennis zo mogelijk toepassen in je eigen organisatie.
  • Invloed - Je bepaalt zelf jouw mate van betrokkenheid en bijdrage aan het project. 
  • Betrouwbaar - NEN is al bijna 100 jaar bekend als onafhankelijke partner die verschillende belanghebbenden bijeenbrengt en zorgt voor breed gedragen afspraken.
  • Toegankelijk - Deelname in een normcommissie een stap te ver? Via NENCrowd kun je op een andere wijze betrokken zijn bij het ontwikkelen van zowel normen als de producten om deze toe te passen.
 “NENCrowd, een diversiteit aan bijdragen en betrokkenheid”
Img 19

Vragen over NENCrowd?

Lees dan de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

NEN Business Development +31 15 2690372

Ook een idee voor een project?

Stuur ons een e-mail met uw idee en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op (nencrowd@nen.nl).